Workshops & Trainingen

Soms kan het fijner zijn om op een actieve of kortstondige manier nieuwe technieken eigen te maken. Dit kan zowel op individuele basis als in groepsverband. Tijdens een workshop wordt er in een relatief korte periode kennis gemaakt met een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld de Innerlijke Familie. Of ga op expeditie en ontdek jouw schatten met Schatgravers. Bij het volgen van een meerdaagse training wordt er dieper op de stof ingegaan. Je leert op welke manier je het geleerde 


Een workshop of training kan uiteraard afgestemd worden op de vraag. Denk bijvoorbeeld aan een teambuilding gericht op de Innerlijke Familie. Door inzicht te krijgen in de kwaliteiten en schaduwkanten van je eigen Innerlijke Familie, kun je bewust een bepaald familielid meer aandacht geven. Of juist op de achtergrond plaatsen. Door 

Workshop Innerlijke Rust

De workshop Innerlijke Rust is geschikt voor iedereen die meer rust, balans en energie in zijn of haar leven wil. 


Tijdens de workshop maak je kennis met de Innerlijke Familie. Ieder mens heeft zijn eigen Innerlijke Familie, bestaande uit een jongetje, meisje, man en vrouw. Ontdek de kwaliteiten en schaduwkanten van jouw Innerlijke Familie. We doen diverse oefeningen zodat je een helder beeld krijgt van hoe jouw familieleden er bij staan. Wat hebben zij nodig om in balans te raken en tot rust te komen. Wat kost jou energie en wat geeft jou juist energie.

De workshop wordt afgesloten met een heerlijk klankschaalsessie waarin de energie in je lichaam gaat stromen. 


Datum: nieuwe datum nog niet bekend

Aanmelden kan via workshop@praktijklangereis.nl 

Reacties cursisten


"Het was een inspirerende avond, met weer veel nieuwe inzichten en stof tot nadenken. De oefeneningen waren goed te doen en geven je meer inzicht over hoe jij als persoon bent en hoe je de innerlijke familieleden zou kunnen inzetten om veranderingen in gang te brengen. Het was een fijne groep met een prettige en open sfeer. De klankschalensessie was een hele fijne ontspannende afsluiting van deze inspirerende avond."


"De methode is heel erg beeldend met de playmobil poppetjes. Het sprak mij heel erg aan dat het interactief was, waardoor je sneller een beeld krijgt over de methode. De avond is echt een (rust)moment en tijd voor jezelf en het haalt juist dat omhoog wat je hoog zit en/of raakt. Je komt achter de tegenpool die je kan gebruiken om sterker te worden. De zaken die in je leven goed lopen en/ of mminder raken, raken automatisch naar de achtergrond of komen niet in beeld. En op die manier werk je aan de zaken die je wakker kunnen houden."


Schateiland Expeditie

Ga mee op ontdekkingsreis en vindt jouw schatten!


Schateiland expeditie laat alle deelnemers:

  • Wensen, struikelblokken en oplossingen op creatieve wijze helder krijgen.
  • Inzicht verkrijgen in hoe je jouw schatten krachtig en praktisch kunt inzetten.
  • Spelenderwijs ontdekken welke schatten je in jezelf zou willen versterken.
  • Vanuit verbeelding en creativiteit meer zelfkennis en zelfvertrouwen opbouwen.
  • Bewust worden van eigen innerlijke processen.


Eerst volgende expeditie vindt plaats op woensdag 3 november, aanmelden kan via workshop@praktijklangereis.nl 


Het is ook erg waardevol om als ouder(s) op expeditie te gaan met je kind(eren). Neem contact op via info@praktijklangereis.nl voor het maken van een afspraak.

Presentatie HG&SW voor professionals

Speciaal voor professionals die werkzaam zijn met kinderen en jongeren, geef ik een presentatie/ workshop over hooggevoelig & strong-willed kinderen. 


In de presentatie wordt stilgestaan bij de kenmerken van hooggevoeligheid & strong-willed, over- en onderprikkeling, misdiagnosis, wisselwerking leerkracht/ leerling etc. Daarnaast wordt de presentatie uiteraard aangepast aan jouw wensen en behoeften. 


Ook geef ik regelmatig webinars waarin bovenstaande worden toegelicht. 


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je een mail sturen via info@praktijklangereis.nl