Workshops, Trainingen & Activiteiten

Soms kan het fijner zijn om op een actieve of kortstondige manier nieuwe technieken eigen te maken. Dit kan zowel op individuele basis als in groepsverband. Tijdens een workshop wordt er in een relatief korte periode kennis gemaakt met een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld de Innerlijke Familie. Of ga op expeditie en ontdek jouw schatten met Schatgravers. Bij het volgen van een meerdaagse training wordt er dieper op de stof ingegaan. Je leert op welke manier je het geleerde in de praktijk kan toepassen. 


Een workshop of training kan uiteraard afgestemd worden op de vraag. Denk bijvoorbeeld aan teambuilding, of een training voor leerkrachten om meer inzicht te krijgen omtrent hooggevoeligheid, al dan niet in combinatie met een sterke wil. 

In de natuur voelen veel HSP´ers zich op hun best. Door te wandelen in de natuur ervaar je rust in je hoofd en voel je meer verbinding tussen lichaam en geest. Je lichaam maakt allerlei hormonen aan waardoor het denken en praten gemakkelijker gaat. Samen met andere HSP'ers maak je een wandeling van ongeveer 7.5 kilometer (zo'n 1.5 uur en afhankelijk van de wens van de deelnemers). De gesprekken die tijdens het lopen ontstaan, brengen (h)erkenning, geven je energie en handvatten. Na afloop van de wandeling is er tijd voor koffie en thee en wat lekkers.
Kosten bedragen 10 euro per persoon.


Datum eerstvolgende wandelingen zijn:

dinsdag 14 juni van 09.30 - 11.00 uur

donderdag 16 juni van 19.30 - 21.00 uur


Aanmelden kan via info@praktijklangereis.nl 

HSP Wandeling

Workshop Theeleuten voor HSP'ers

Met voldoende thee bij de hand, ga je met andere HSP'ers in gesprek. Dit doe je aan de hand van vragen uit de kletspot. Daarnaast bespreken we situaties waar je tegen aanloopt als hooggevoelige en krijg je handvatten die jou hierbij kunnen helpen. Ook doen we diverse oefeningen die jou helpen meer lichaamsbewust te zijn. Kortom een gezellige ochtend, die zorgt voor (h)erkenning, advies en handvatten om jouw leven als HSP'er makkelijker te maken.


De kosten voor deze 3.5 uur durende workshop bedragen 32,50 euro per persoon en zijn inclusief koffie/ thee met wat lekkers, handouts en een goed gevoel. 


Datum eerstvolgende workshop is woensdag 15 juni 2022 van 9.00 - 12.30 uur


Aanmelden kan via info@praktijklangereis.nl

Workshop Draakje Vurig

Heb jij een hooggevoelig kind en wil je leren hoe jouw kind minder snel overprikkeld raakt? Dan is de workshop Draakje Vurig op woensdag 20 april zeker iets voor jou! Deze avond staat in het teken van hooggevoeligheid (i.c.m. een sterke wil) en prikkelverwerking.


Mieke Konijn - Nes,  pedagoog en kinderyoga instructrice bij MieYogi en Judith Waltman, hooggevoelig & strong-willed (HG&SW) specialist van Praktijk Langereis slaan de handen in de één.


In een ongedwongen, speelse setting krijg je meer informatie over de kenmerken, kwaliteiten en schaduwkanten van hooggevoeligheid. Je maakt kennis met jouw innerlijke familie en a.d.h.v. voorbeeldsituaties leer je welk effect een bepaald familielid heeft op de reactie van jouw kind. Als jij je hier bewust van bent, kun je zelf kiezen welk familielid jij in een bepaalde situatie naar voren zet. De signalen van overprikkeling worden besproken evenals de werking van het brein. De zintuiglijke prikkelverwerking komt uitgebreid aan bod en je krijgt uitleg over en handvatten voor wat betreft helpende prikkels. Ook zullen er diverse oefeningen voor prikkelverwerking worden doorgenomen. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.


De workshop wordt gehouden op woensdag 20 april van 20.00 – 22.00 uur in de Hooghe Heeren in Hoogwoud. Kosten bedragen €17,50 per persoon en €20,-- per stel. Aanmelden kan via info@praktijklangereis.nl

Workshop Innerlijke Rust

De workshop Innerlijke Rust is geschikt voor iedereen die meer rust, balans en energie in zijn of haar leven wil. 


Tijdens de workshop maak je kennis met de Innerlijke Familie. Ieder mens heeft zijn eigen Innerlijke Familie, bestaande uit een jongetje, meisje, man en vrouw. Ontdek de kwaliteiten en schaduwkanten van jouw Innerlijke Familie. We doen diverse oefeningen zodat je een helder beeld krijgt van hoe jouw familieleden er bij staan. Wat hebben zij nodig om in balans te raken en tot rust te komen. Wat kost jou energie en wat geeft jou juist energie.

De workshop wordt afgesloten met een heerlijk klankschaalsessie waarin de energie in je lichaam gaat stromen. 


Datum: nieuwe datum nog niet bekend

Aanmelden kan via workshop@praktijklangereis.nl 

Reacties cursisten


"Het was een inspirerende avond, met weer veel nieuwe inzichten en stof tot nadenken. De oefeneningen waren goed te doen en geven je meer inzicht over hoe jij als persoon bent en hoe je de innerlijke familieleden zou kunnen inzetten om veranderingen in gang te brengen. Het was een fijne groep met een prettige en open sfeer. De klankschalensessie was een hele fijne ontspannende afsluiting van deze inspirerende avond."


"De methode is heel erg beeldend met de playmobil poppetjes. Het sprak mij heel erg aan dat het interactief was, waardoor je sneller een beeld krijgt over de methode. De avond is echt een (rust)moment en tijd voor jezelf en het haalt juist dat omhoog wat je hoog zit en/of raakt. Je komt achter de tegenpool die je kan gebruiken om sterker te worden. De zaken die in je leven goed lopen en/ of mminder raken, raken automatisch naar de achtergrond of komen niet in beeld. En op die manier werk je aan de zaken die je wakker kunnen houden."


Schateiland Expeditie

Ga mee op ontdekkingsreis en vindt jouw schatten!


Schateiland expeditie laat alle deelnemers:

  • Wensen, struikelblokken en oplossingen op creatieve wijze helder krijgen.
  • Inzicht verkrijgen in hoe je jouw schatten krachtig en praktisch kunt inzetten.
  • Spelenderwijs ontdekken welke schatten je in jezelf zou willen versterken.
  • Vanuit verbeelding en creativiteit meer zelfkennis en zelfvertrouwen opbouwen.
  • Bewust worden van eigen innerlijke processen.


Datum in overleg, aanmelden kan via workshop@praktijklangereis.nl 


Het is ook erg waardevol om als ouder(s) op expeditie te gaan met je kind(eren). Neem contact op via info@praktijklangereis.nl voor het maken van een afspraak.

Presentatie HG&SW voor professionals

Speciaal voor professionals die werkzaam zijn met kinderen en jongeren, geef ik een presentatie/ workshop over hooggevoelig & strong-willed kinderen. 


In de presentatie wordt stilgestaan bij de kenmerken van hooggevoeligheid & strong-willed, over- en onderprikkeling, misdiagnosis, wisselwerking leerkracht/ leerling etc. Daarnaast wordt de presentatie uiteraard aangepast aan jouw wensen en behoeften. 


Ook geef ik regelmatig webinars waarin bovenstaande worden toegelicht. 


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je een mail sturen via info@praktijklangereis.nl