Wie ben ik?

Daar wilde ik meer van weten! In 2020 begon ik aan de opleiding Hooggevoelig & Strong-willed specialist i.c.m. de Innerlijke Familie. Het begin van de vele opleidingen en trainingen die zouden volgen. In maart 2021 ben ik begonnen met mijn praktijk. Door de mensen die op je pad komen, de verhalen die verteld worden en de 'problemen' waar men tegen aanloopt, wilde ik mij breder ontwikkelen. In 2022 volgde ik met veel plezier de opleiding Kind In Evenwicht van Carla van Wensen. De liefde voor haar werkmethode heeft zij met veel kennis en bevlogenheid overgedragen. Hoe mooi is het om echt tot de kern te komen. Om te ontdekken waar bepaalde lichamelijke en/of psychische klachten vandaar komen. Simpelweg door de spieren te bevragen. Ook de training Kinderbrein en Bewegen heb ik met veel plezier bij haar gevolgd. Kijkende naar de lichaamstaal, de houding kun je veel achterhalen. Met het aanleren van nieuwe bewegingen kun je de reflexen onder controle krijgen. Daarnaast ben ik de opleiding Hooggevoeligheidscoach gaan doen, zodat ik mensen in het werkveld kan begeleiden als Werk Fit coach. Ook daar zit een stukje passie, gezien mijn werkveleden als personeelsfunctionaris. Ik ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het gedrag van werknemers en op welke manier je het beste uit de samenwerking kunt halen. Dit is uiteraard voor iedereen anders en kan zelfs per situatie verschillen. Zo werkt het ook in je privé leven. Het is vaak uitzoeken wat voor jou/ jullie werkt en als je een manier gevonden hebt, betekent dat niet, dat die manier altijd werkt. Zo blijf je constant kijken naar de behoeften van de ander en die van jezelf.


Al deze kennis gooi ik graag op een grote hoop om dan te kijken, te voelen wat bij jou past. Wat jij nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten. Ook combineer ik graag de diverse methodes om jou op een zo duidelijk mogelijke manier inzicht te geven. Daarom volg ik jaarlijks verschillende bijscholingscursussen. Ook ben ik aangesloten bij verschillende vakverenigingen voor mij ideaal om mijn kennis up to date te houden, deze aan te vullen met nieuwe inzichten en waar nodig kan overleggen met collega's.

Mijn naam is Judith Waltman, getrouwd met Mark en moeder van twee prachtige kinderen. Binnen ons gezin is hooggevoeligheid en de combinatie met een sterke wil altijd aanwezig. Uit ervaring weet ik hoe pittig het kan zijn. Opvoeden van hooggevoelige (i.c.m. een sterke wil) kinderen verloopt nu eenmaal anders dan bij kinderen die dit niet zijn.


Op het moment dat ik zelf met mijn handen in het haar zat en mij afvroeg of ik het allemaal wel goed deed, heb ik in 2015 de oudertraining 'het hooggevoelige kind met een sterke wil' gevolgd bij Janneke van Olphen. Het was een feest van (h)erkenning, er vielen zoveel puzzelstukjes op hun plek. Opleidingen 

 • Kinderbrein en Bewegen, 2023
 • Hooggevoeligheidsdeskundige 2022/2023
 • Kind in Evenwicht, 2022
 • Lichaamsbewustzijn, 2022
 • Wilskracht en Intrinsieke Motivatie, 2022
 • Pittige Pubers, 2022
 • Schateiland Expeditie, 2021
 • Innerlijke Familie kaartspel, 2021
 • Coördinator Meer- en Hoogbegaafdheid, 2021
 • Hooggevoelig & Strong-willed specialist met de Innerlijke Familie, 2020/2021
 • Cursus hooggevoelig & strong-willed kind, 2015
 • HBO Personeel & Organisatie, 2002/2006