Workshops, trainingen & activiteiten

Soms kan het fijner zijn om op een actieve of kortstondige manier nieuwe technieken eigen te maken. Dit kan zowel op individuele basis als in groepsverband. Tijdens een workshop wordt er in een relatief korte periode kennis gemaakt met een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld de Innerlijke Familie. Of ga op expeditie en ontdek jouw schatten met Schatgravers. Bij het volgen van een meerdaagse training wordt er dieper op de stof ingegaan. Je leert op welke manier je het geleerde in de praktijk kan toepassen. 


Een workshop of training kan uiteraard afgestemd worden op de vraag. Denk bijvoorbeeld aan teambuilding, of een training voor leerkrachten om meer inzicht te krijgen omtrent hooggevoeligheid (al dan niet in combinatie met een sterke wil) of bewegingspatronen. 

Agenda

Workshop 'ik voel, ik voel, wat jij niet voelt

voor kinderen uit groep 5 t/m 8

Woensdag 1 mei 2024

14.00 - 16.30 uur

Kosten bedragen €27,50

incl. materialen, drinken en wat lekkers

Workshop Expeditie Schateiland

voor kinderen van 7, 8 en 9 jaar

Maandag 27 mei 2024

van 15.00 - 17.30 uur

Kosten bedragen €27,50

incl. materialen, drinken en wat lekkers

Workshop Expeditie Schateiland

voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar

Maandag  3 juni  2024

van 15.00 - 17.30 uur

Kosten bedragen €27,50

incl. materialen, drinken en wat lekkers

Omarm jouw Hooggevoeligheid

5-daagse training

Binnenkort meer informatie

Kosten bedragen €350,-- 

incl. 3 groepsbijeenkomsten, 2 individuele gesprekken, een handleiding met informatie,
tips en oefeningen.

Ouder training

Mijn hooggevoelige kind met een sterke wil


3 bijeenkomsten van 3 uur

Binnenkort meer informatie

Kosten bedagen € 195,- per persoon of € 295,- per koppel (voor ouders/verzorgers uit eenzelfde gezin). Dit is inclusief werkboek, koffie, thee en wat lekkers.

Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt

Deze workshop is gericht op kinderen die vaak een druk hoofd hebben. Veel piekeren, het graag goed willen doen, zich (teveel) aanpassen aan hun klasgenootjes, hoofdpijn of buikpijn ervaren tijdens school, het lastig vinden om in slaap te vallen, 's nachts nog wel eens een ongelukje hebben. En uiteraard voor alle kinderen die denken dit is echt wat voor mij!


Tijdens de workshop gaan we aan de gang met emoties. Welke zijn er allemaal, welke emotie laten we zien terwijl er eigenlijk een andere emotie achter zit. Hoe werkt je lijf en je brein. Wat heb je nodig en wat kun je doen om rust in je lijf en brein te krijgen.


De workshop is voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8.

Schateiland Expeditie

Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek spelenderwijs jouw schatten (kwaliteiten). Krijg op een creatieve manier helder voor ogen wat jouw wensen, struikelblokken en oplossingen zijn. 


Wat ga je leren tijdens de workshop?

 • Het stimuleren van het zelfvertrouwen
 • Het versterken van het zelfbeeld
 • Het vergroten van het zelfinzicht
 • Hoe je jouw schatten krachtig en praktisch kunt inzetten
 • Het verbinden van jezelf en anderen
 • Het bevorderen van de tolerantie onderling
 • Het bewust worden van eigen innerlijke processen

Gun je jouw kind een positieve kijk op zijn of haar eigen kwaliteiten? Meldt hem aan voor de workshop. Het is ook erg waardevol om als ouder(s) samen met je kind op expeditie te gaan. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@praktijklangereis.nl

5-daagse Training; Omarm jouw Hooggevoeligheid

Ben je die constante overprikkeling beu? Heb je het gevoel dat je niet het leven kan leiden zoals jij dat wil? Raak je ondergesneeuwd in het constant maar moeten voldoen aan al die verwachtingen?


Word bewust van wat hooggevoeligheid voor jou betekent, wat jouw valkuilen zijn, maar bovenal welke kwaliteiten bij je horen. Op welke manier je die kunt inzetten zodat je op een liefdevolle manier en met compassie naar jezelf kan kijken. Creëer de balans die voor jou werkt en geef duidelijk je grens aan hierbij rekening houdend met je eigen behoeften en wensen.


Benieuwd of deze training voor jouw past? Neem dan contact op via 06-52336082 of stuur een berichtje naar info@praktijklangereis.nl

Presentatie & Consult 

Graag geef ik presentaties op scholen, kinderdagverblijven, zorginstellingen en dergelijke om het personeel meer kennis en kunde mee te geven over hooggevoeligheid eventueel in combinatie met een sterke wil en kinderbrein & bewegen. Het doel en de invulling van de presentatie wordt altijd in overleg gedaan om er zo voor te zorgen dat het perfect aansluit bij de behoeften. Daarnaast bied ik ook consult aan om mee te denken aan de integratie van bovengenoemde onderwerpen in het beleid. Graag kijk ik mee naar de indeling van lokalen en de te gebruiken hulpmiddelen. 


Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

 • Eigenschappen, kwaliteiten en schaduwkanten
 • Prikkelverwerking, overprikkeling & geestelijke ondervoeding
 • Wat werkt helpend voor deze kinderen?
 • Welke leermethoden passen het beste bij deze kinderen?
 • Op welke manier stimuleer je het beste hun kwaliteiten?


Ouder-training: Mijn hooggevoelige kind met een sterke wil

Best heftig hè, het opvoeden van HG&SW kind? Hij spiegelt je graag en juist op die momenten dat je het zelf niet zo goed trekt. Dit zorgt voor conflicten, onrust in huis, verdriet en spanningen. Niet alleen bij de ouders, zeker ook bij je hooggevoelige kind met een sterke wil. Aan de ene kant is jouw kind hooggevoelig, voelt het sferen aan, legt de lat voor zichzelf hoog en wordt regelmatig overweldigt door alle prikkels die er op hem afkomen. Aan de andere kant juist deze prikkels opzoekt, een onstilbare honger heeft naar meer (actie, avontuur, informatie etc.), die sterke eigen wil heeft en graag zelf bepaalt.

Deze combinatie van eigenschappen vraagt veel van het kind en van de ouder(s). Heb je het gevoel niet vooruit te komen en steeds tegen dezelfde muur aan te lopen? Merk je dat bij jou de spanning en onzekerheid oploopt en dit zorgt voor niet te overziene situaties? Zij jij en je kind beide uitgeput van de opgelopen spanningen en ruzies, het alsmaar tegen elkaar in gaan. Wil je weer rust en ontspanning ervaren? Weer plezier in de opvoeding en het positieve aan je kind zien? Dan is deze training de juiste stap om te zetten. 


Wat ga je leren in de training:

 • Herkennen van de kwaliteiten en schaduwkanten van hooggevoeligheid i.c.m. een sterke wil
 • Herkennen van spanning, overprikkeling en dillema's van hooggevoeligheid i.c.m. een sterke wil
 • Herkennen van signalen van (oplopende) spanning en overprikkeling bij jezelf en jouw kind.
 • Herkennen van signalen van geestelijke ondervoeding bij jouw kind.
 • Wat kun je als ouder doen voor je kind als hij struggelt met zijn spanning en overprikkeling?
 • Aansluiten op je kind en het geven van erkenning.
 • Omgaan met de sterke behoefte aan autonomie.
 • Empathisch én tegelijkertijd standvastig zijn. 
 • Je kind de ruimte geven om zelf te bepalen, zonder dat het een prinsje wordt.


De groepen zijn met maximaal 8 deelnemers klein en overzichtelijk. Zo is er voor iedereen voldoende ruimte om onderling ervaringen te delen en in te gaan op praktijksituaties. Dit geeft inzichten die samen met de praktische handvatten er voor zorgen dat je jouw kind beter begrijpt en hem hierin kan ondersteunen. Samen met andere ouders ga je op ontdekkingstocht door het land van hooggevoeligheid i.c.m. een sterke wil. Je zult merken dat er minder strijd is en de rust in huis terug keert. 


De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur. De kosten bedragen € 195,- per persoon of € 295,- per koppel (voor ouders/verzorgers uit eenzelfde gezin). Dit is inclusief werkboek, koffie, thee en wat lekkers.