Wie ben ik?

Mijn naam is Judith Waltman. Als hooggevoelige moeder van twee prachtige kinderen die eveneens hooggevoelig zijn én waarvan er één de combinatie met strong-willed heeft, weet ik hoe pittig het kan zijn. Opvoeden van hooggevoelige (& strong-willed) kinderen verloopt nu eenmaal anders dan bij kinderen die dit niet zijn.


Op het moment dat ik met mijn handen in het haar zat en mij afvroeg of ik het allemaal wel goed deed, ben ik in 2015 op cursus geweest bij Janneke van Olphen. Van de term hooggevoeligheid had ik wel gehoord, maar mijzelf nooit zo bestempeld. De term strong-willed was voor mij op dat moment nog onbekend, maar wat een herkenning en erkenning tijdens de cursus. Vanaf dat moment is mijn interesse gewekt in de combinatie van hooggevoeligheid en strong - willed. Stap voor stap heb ik mij ingelezen en steeds meer kennis vergaard. Ik heb het geluk dat er voldoende momenten in de opvoeding zijn, waarin ik kon oefenen en dat nog steeds doe. Ook heb ik mijzelf nog beter leren kennen, heb ik mijn hooggevoeligheid omarmt en geleerd te luisteren naar wat belangrijk is voor mijzelf.

Mijn kennis en ervaring op het gebied van hooggevoelig & strong-willed en de Innerlijke Familie, heb ik opgedaan bij de grondleggers zelf. Janneke van Olphen is psycholoog en heeft de eigenschappen hooggevoelig & strong-willed aan elkaar gekoppeld en begeleid sinds 2010 ouders bij de omgang met hun hooggevoelige & strong-willed kind. Arienne Klijn, eveneens psycholoog, heeft de methode van de schilden van de Innerlijke Familie ontwikkeld. Vol passie hebben zij in 2020/2021 de opleiding Hooggevoeligheid & Strong-Willed specialist met de Innerlijke Familie gegeven. Nu de opleiding is afgerond ben ik aangesloten bij de community van specialisten. Deze community is bedoeld om de kennis op het gebied van hooggevoeligheid en strong-willed te vergroten en bekend te maken bij een breder publiek. Onze kennis wordt tevens aan de hand van bijscholing up to date gehouden en onderling worden ervaringen uitgewisseld en is er altijd ruimte om te overleggen. 


In mijn werk als HR profesional ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het gedrag van werknemers en op welke manier je het beste uit de samenwerking kunt halen. Dit is uiteraard voor iedereen anders en kan zelfs per situatie verschillen. Zo werkt het ook in je privé leven. Het is vaak uitzoeken wat voor jou/ jullie werkt en als je een manier gevonden hebt, betekent dat niet, dat die manier altijd werkt. Zo blijf je constant kijken naar de behoeften van de ander en die van jezelf. 


Ik ben niet zo van de stempeltjes, maar zodra je weet dat je kind hooggevoelig en strong-willed is, kun je daar wel rekening mee houden. Hoe ga je om met (heftige) emoties en strijd, op welke manier heeft jouw gedrag daar invloed op en kun je dit zo aanpassen dat jullie beide hier tevreden over zijn.


De opleidingen en cursussesn die ik onder andere heb gevolgd, zijn:

-  

-

-

-

-  

-  

-

-

KIE coach (Kind In Evenwicht) 2022 momenteel volgend

Lichaamsbewustzijn, 2022

Wilskracht en Intrinsieke Motivatie, 2022

Schateiland Expeditie, 2021

Innerlijke Familie kaartspel, 2021

Coördinator Meer- en Hoogbegaafdheid, 2021

Hooggevoelig & Strong-willed specialist met de Innerlijke Familie, 2020/2021

Cursus hooggevoelig & strong - willed kind, 2015

HBO Personeel & Organisatie, 2002/2006